NAVIGATION

SPARK! Cover-Part

Kort intervju: SPARK! (på norsk/svensk)

[Interview auf deutsch]

Den 5. Februar 2015 kom den nyeste platen fra det svenske EBM prosjektet SPARK! ut. Navnet er „Spektrum“ og inneholder 11 låter. I den på 200 eksemplarer limiterte første utgaven som dobbelt CD finnes det også en signert bonus CD med 6 mikser og én eksklusiv låt. Dessverre er denne limiterte utgaven allerede utsolgt.
Det var anledning for NORDIC LIGHTS, å stille prosjektets hjerne Mattias Ziessow noen spørsmål:

NORDIC LIGHTS: SPARK! er ikke veldig kjent i Tyskland, kanskje fordi tekstene var på svensk på alle de forrige utgavene. Fortell litt om SPARK!, hvem er SPARK!, når og hvorfor begynte SPARK!, hva er den aktuelle besetningen?

Mattias Ziessow

Mattias Ziessow

MATTIAS ZIESSOW: SPARK! har faktiskt haft väldigt mycket spelningar i just Tyskland och det är även det land vi nått mest framgångar inom just EBM-genren. Då främst i forna öst.
SPARK! startades 2006/2007 av Mattias Ziessow och Stefan Brorsson. Vi hade sedan lång tid tillbaka pratat om att starta ett projekt, och så blev det.
Sedan lite mer än ett år tillbaka hoppade Stefan av pga personliga skäl, och kvar är jag, Mattias Ziessow, som även komponerar all musik.

NL: På det nye albumet er mye annerledes enn før. Alle låter er sunget av andre artister og tekstene er både på svensk, engelsk og tysk. Hva var årsaken til denne store forandringen?

MZ: Jag har länge velat göra ett projekt där flera sångare gästar min musik, och såg nu chansen att genomföra detta då jag inte har en permanent sångare för tillfället. Då dessa är från olika länder, fick de själva välja vilket språk de ville sjunga på. Även skriva sin egen text, och göra sin egen prägel på låten.

NL: Siden det er så mange forskjellige artister som medvirker på “Spektrum”, har det blitt en skive med mye avveksling. Kan det bety at du etter hvert forlater “EBM skuffen”?

MZ: Med Spektrum ville jag bredda genren ytterligare mot tidigare skivor. Jag ville ha med lite olika sorters stilar som passade till gästsångarna. Lite old school, klubbish, hårt, och en lite lugnare. Det får albumet att kännas brett och som en skön samplingsplatta.Därav namnet på albumet. Ett brett musikaliskt spektrum. Jag är dock EBM trogen 😉

NL: Vil man se de nye SPARK! låtene live? Det blir jo sikkert, la oss forsiktig si usannsynlig, å samle alle artistene samme tid på samme plass.

MZ: Man vet aldrig vad framtiden utvisar 😉

NL: Har SPARK! planer for en tur gjennom Tyskland? Eller er det planlagt noen deltakelser i festivaler?

MZ: Det är planerat ett gig på EBM-festivalen; Familientreffen, i juli. Det blir ett exklusivt gig med en välkänd sångare inom synthscenen…

NL: Er det ellers noe som du vil meddele til tyske fans?

MZ: Jag vill tacka alla i Tyskland för den support som  erhållits genom dessa år. Och jag lovar att det kommer fler överraskningar framöver från SPARK!

NL: Tack så mycket for intervjuet!

 

Albumet kan blant annet bestilles på Progress Productions.

Facebook-Side SPARK!: https://www.facebook.com/pages/SPARK/122230277587

 

 

Bildquellen

, ,

No comments yet.

Schreibe einen Kommentar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes